Over Vertrokken Nederlands

De website Vertrokken Nederlands – Emigrant Dutch heeft als doel contacten te leggen tussen geëmigreerde Nederlanders, Vlamingen, Friezen enerzijds en onderzoekers anderzijds om gezamenlijk in kaart te brengen hoe de Nederlandse taal (en alle dialecten/variëteiten) en cultuur in den vreemde bewaard blijven of veranderen. Het idee hiervoor is besproken en uitgewerkt tijdens een workshop op het Leidse Lorentz Center in april 2018, zie tabblad Lorentz workshop.

We nodigen iedereen van harte uit observaties te sturen over geëmigreerd Nederlands. Die observaties plaatsen we dan als bericht op de website, zodat anderen erop kunnen reageren of aanvullingen kunnen opsturen. Wilt u iets bijdragen? Mail dan naar: Nicoline van der Sijs, post[at]nicolinevdsijs.nl

Als u wilt meewerken, meedenken of geïnteresseerd bent in het toekomstige onderzoek, voegen we u graag toe aan de lijst deelnemers. Stuur ook daarvoor een berichtje naar het genoemde e-mailadres.

 

Geëmigreerd Nederlands wordt technisch ondersteund door het Meertens Instituut (KNAW).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Over Vertrokken Nederlands

  1. Frans Brinkman schreef:

    Ontbreekt faculteiten waar je Nederlands kunt studeren, zoals hier in Boekarest. En mijn nichtje dat Nederlands leer – uit louter plezier – via een app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *