nieuwe enquêtes

Na de eerste twee enquêtes over taalgebruik en culturele gewoontes in het buitenland, hebben we nu twee vragenlijsten opgesteld over kennis van Nederlandse uitdrukkingen en woordenschat. De uitdrukkingentest duurt ongeveer 20 minuten en is hier te vinden: https://radboudletteren.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eyYQIpZY8Bpko05. Er wordt gevraagd naar de bekendheid en betekenis van een uitdrukking (en de juiste antwoorden worden daarna gegeven).

De woordenschattest duurt ongeveer 10 minuten en is hier te vinden: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/469272/lang-nl.

Natuurlijk is het niet verplicht om beide testen in één keer te doen, op verschillende momenten aan de vragenlijsten deelnemen is ook mogelijk. Na afloop van de uitdrukkingentest bestaat bovendien de mogelijkheid om een kort testje (maximaal 5 minuten) te doen waarin u bestaande Nederlandse woorden van niet-bestaande Nederlandse woorden moet onderscheiden. Aan het eind volgt het percentage juiste antwoorden, dus maak de test even helemaal af.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *